Facebook-privatlivsindstillinger: Sådan holder du din profil privat

Facebook-privatlivsindstillinger
(Billedkredit: Alex Blake / Facebook)

Indstillinger for privatlivets fred på Facebook kan virke som et paradoks. Facebook er ikke ligefrem kendt for at beskytte brugernes privatliv. Virksomheden ser ud til at hoppe fra privatlivsskandale til privatlivsskandale, med konstante åbenbaringer, der vises om den seneste forekomst af misbrug af brugerdata.

Men det er ikke den eneste grund til, at det er en god ide at komme oven på dine Facebook-privatlivsindstillinger. Hvis du ikke vil have verden og deres hund fri gennem dine fotos, vil du tilpasse et par muligheder. Hvis du har en offentlig eller forretningsprofil og derefter en separat privat, skal du også sørge for at holde din personlige profil så privat som muligt.



Desværre gør Facebook det ikke let med indstillinger spredt overalt. Det er her, denne guide kommer ind - følg vores tip, så vil du være i stand til at lirke kontrol væk fra Facebooks fangende tentakler.



For flere tip til sociale medier til reklamer, se vores guide til hvordan du ændrer skrifttypen i din Instagram-biografi og bedste sociale medieplatforme for kunstnere og designere .

Klik i øverste højre hjørne af hvert billede for at forstørre det.



hvordan man farvelægger eftereffekter

Grundlæggende Facebook-indstillinger, der skal ændres

Facebook-privatlivsindstillinger

Du kan begrænse, hvem der kan se dine fotoalbum, men skal gøre dem en efter en(Billedkredit: Alex Blake / Facebook)

Meget af dit Facebook-indhold er offentligt tilgængeligt for alle, selv folk der ikke er på din venneliste. Hvis det ikke er noget, du vil have, skal du klikke på pilen nedad til højre for Facebooks øverste menulinje og derefter klikke på Indstillinger. Gå til sektionen Privatliv. Her kan du justere, hvem der kan se dine fremtidige og tidligere indlæg, uanset om du vises i søgemaskiner, der kan tilføje dig som en ven og mere.

Hvis du vil begrænse, hvem der kan se dine fotos, er det lidt mere involveret. Gå til din profil, klik på Fotos> Album, og klik derefter på det album, du vil justere. Klik på Rediger, og vælg derefter, hvem der kan se det under Privatliv. For at gøre dette for individuelle fotos skal du gå til sektionen Dine fotos, klikke på et billede og derefter klikke på Rediger og vælge, hvem det deles med.



Facebook-privatlivsindstillinger

hvordan man laver en falsk iPad
Din Om-sektion kan afsløre meget om dig, men du kan stoppe fremmede nysgerrige med et par indstillinger(Billedkredit: Alex Blake / Facebook)

Din Facebook About-sektion kan også afsløre meget om dig, såsom byen, hvor du bor, dine kontaktoplysninger og forholdsstatus. Hvis du helst ikke vil have vist disse oplysninger for alle, der snubler over din profil, bør du begrænse dem.

For at gøre det skal du gå til din profil og derefter klikke på Om under dit forsidebillede. Vælg et afsnit i panelet til venstre (f.eks. 'Steder, du har boet'), og hold derefter markøren over de oplysninger, du vil justere. Klik på knappen Rediger, og brug derefter publikumsvælgeren til at vælge, hvem der kan se den. Når du er færdig, skal du klikke på Gem ændringer.

Bemærk, at nogle oplysninger, såsom dit navn, profilbillede og brugernavn, altid er offentlige og ikke kan skjules.

Sådan justeres Facebook-privatlivsindstillinger for individuelle indlæg

Facebook-privatlivsindstillinger

Hver gang du laver et indlæg, kan du vælge, hvem der vil se det fra et ret tilpasseligt sæt valgmuligheder(Billedkredit: Alex Blake / Facebook)

Når du laver et indlæg på Facebook, kan du vælge, hvem der skal kunne se det. Under mulighederne for at tagge venner, vedhæfte fotos og indstille en aktivitet er der to skifter: Nyhedsfeed og din historie. Hver har en rullemenu til højre, så du kan vælge, hvem der vil se indlægget.

Tre muligheder vises som standard: 'Offentlig', 'Venner' og 'Venner undtagen ...', hvoraf sidstnævnte giver dig mulighed for at udelukke bestemte venner fra at se dit indlæg. Hvis du klikker på 'Mere ...', får du mulighed for at dele indlægget med en håndfuld specifikke venner eller kun tillade dig selv at se det.

Det slutter dog ikke der. Nederst på denne liste over valgmuligheder er knappen 'Se alle'; klik på dette, og du kan indstille brugerdefinerede regler for dit indlæg. Dette giver dig mest kontrol over dit indlæg, så du kan inkludere bestemte personer og lister, ekskludere andre og vælge, om venner af taggede mennesker også kan se det. Det er begravet temmelig dybt, men det er muligheden for at gå efter, hvis du vil have mest kontrol.

Facebook-privatlivsindstillinger

Hvis du vil have, at dine fremtidige indlæg kun skal ses af et bestemt sæt mennesker, kan du gøre det i fortrolighedsindstillinger(Billedkredit: Alex Blake / Facebook)

For at gøre dit valg som standard for indlæg fremad, skal du klikke på Privatliv i Facebooks indstillinger og derefter Redigere ud for 'Hvem kan se dine fremtidige indlæg?' og vælg en mulighed.

Du kan også ændre delingsmulighederne for indlæg, når du har sendt dem. Find bare indlægget, og klik derefter på publikumsknappen ved siden af ​​dato og klokkeslæt. Du får alle de samme muligheder som når du opretter et nyt indlæg. Bemærk, at hvis du delte noget på en vens tidslinje, styres det af deres delingsindstillinger, ikke din.

Brug Facebook-lister for mere kontrol

Facebook-privatlivsindstillinger

Oprettelse af vennelister er en hurtig måde at kun dele indhold med en udvalgt gruppe(Billedkredit: Alex Blake)

Nogle gange vil du bare dele noget med en bestemt vennegruppe. Mens du kunne vælge individuelle venner en efter en, er det meget nemmere at oprette en liste og dele direkte med disse mennesker. Dette beskytter også dit privatliv ved ikke at overdrive med folk, der ikke er det tiltænkte publikum.

sort fredag ​​macbook pro tilbud 2015

Hjælpsomt opretter Facebook et par lister til dig. Fra din startside skal du klikke på 'Vennelister' i afsnittet Udforsk på venstre side (det kan være skjult under 'Se mere ...'). Du får vist tre lister: Nære venner, Kendskab og Begrænset. Hver starter tom, så du kan tilføje folk efter behov.

Kendskabslisten er for folk, som du kun deler med lejlighedsvis, måske som dine kolleger. Når du opretter et indlæg, kan du vælge at dele med 'Venner undtagen bekendte' for at udelukke dem. Listen Begrænset er for folk, du virkelig ikke vil dele alt med - som din chef - og disse mennesker kan kun se dit offentlige indhold og alt, hvad de er tagget i.

Hvis du vil have lidt mere kontrol, skal du bare klikke på 'Opret liste' og begynde at tilføje venner til en ny brugerdefineret liste.

Træk dig ud af andres Facebook-indlæg

Facebook-privatlivsindstillinger

Hvis nogen tagger dig i et indlæg, giver Timeline Review dig mulighed for at blokere det for at blive vist på din tidslinje(Billedkredit: Alex Blake / Facebook)

Hvis en ven har tagget dig i et indlæg eller et billede, som du helst ikke vil være tilknyttet, er der måder at fjerne dit navn fra det. Hold markøren over det på et foto, klik på Indstillinger, og klik derefter på 'Fjern tag'. Klik på knappen ... øverst til højre på et indlæg, og klik derefter på 'Fjern tag'. Dette sletter ikke billedet, bare dit navn fra det.

hvordan gør du dine fotos private på facebook?

For at gøre dette for ting, før de bliver sendt på din side, skal du aktivere Tidslinjegennemgang. Gå til Facebooks sektion Indstillinger, og klik derefter på 'Tidslinje og tagging' til venstre; i sektionen Gennemgang skal du klikke på Rediger ud for 'Gennemgå indlæg, du er tagget i, før indlægget vises på din tidslinje?'. Skift dette til Aktiveret. Du kan også bruge dette afsnit til at gennemgå tags, før de anvendes på dig.

Der er dog en fangst - Tidslinjegennemgang kan kun kontrollere, hvad der vises på din egen tidslinje, ikke i folks nyhedsfeed eller søgeresultater.

Læs mere: