Anmeldelse: Maya 2018

Vores dom

Hvis du ønsker at øge din produktivitet og strømline din arbejdsgang, er opgraderingen det værd. Men hvis du er tilfreds med det, Maya 2017 har at tilbyde, vil du måske ikke skynde dig og opgradere endnu.

Til

  • Forbedret arbejdsgang
  • MASH Dynamics-knude

Mod

  • Ingen hurtig menupunkt
  • Node Editor stadig klodset

Autodesk Maya 2018 er ude nu - prissat til $ 185 / £ 204 pr. Måned eller $ 1.470 / £ 1.644 om året med et abonnement fra Autodesk-websted - så vi gav det en dybtgående test til denne anmeldelse.



Da Autodesk udgav Maya 2017, modtog den en blandet modtagelse. På mange måder skyldtes det, at virksomheden droppede støtte til Mental Ray og i stedet fokuserede på Arnold , (som nu er fuldt integreret i Maya 2018).



Dette var altid på kortene; Mental Ray følte sig hurtigt dateret, og brugerne flyttede hurtigt til eksterne plug-ins som V-Ray, så Autodesk havde intet andet valg end at gøre noget, hvis det ville tilbyde kunderne en forbedret gengivelsesoplevelse.

Adobe Premiere Pro CC prøvebegrænsninger

Kort efter frigav Autodesk Mental Ray som et enkeltstående plug-in, som du kunne Hent og tilføj dig selv, hvis det er nødvendigt.



Med udgivelsen af ​​Maya 2018 har Autodesk igen splittet samfundet. Denne gang ser problemet imidlertid ud til at være manglen på vigtige nye funktioner snarere end fjernelse af eksisterende.

Den nye klumpmodifikator giver dig mulighed for interaktivt at forme klumper i hår for at få dem til at se mindre ensartede ud

Den nye klumpmodifikator giver dig mulighed for interaktivt at forme klumper i hår for at få dem til at se mindre ensartede ud

Når det er sagt, er de ældre visningsports nu blevet fjernet, hvilket efterlader din eneste mulighed som Viewport 2.0, hvilket er endnu et stridspunkt blandt brugerne. Du kan dog tilføje de ældre viewports tilbage via miljøvariablen MAYA_ENABLE_LEGACY_VIEWPORT, selvom ydeevnen er forbedret i Viewport 2.0 til et sådant niveau, hvor du ikke skulle have brug for det.



Maya 2018 forbedringer

Misforstå os ikke, folk der springer fra 2017 eller tidligere til 2018 har meget at være begejstrede for.

Maya 2018 føles mere som en frigivelse af stabilitet og produktivitet, hvor de fleste opdateringer er fokuseret på at rette hundreder af fejl og forbedre eksisterende værktøjer. Dette er faktisk gode nyheder. Når Autodesk bruger tid på at rette og forbedre det, det allerede har, betyder det, at din arbejdsgang skal være jævnere. Dette er bestemt bedre end at tilføje en funktion, som du muligvis ikke bruger?

MASH er et område, der har set mange forbedringer

MASH er et område, der har set mange forbedringer

Selv med manglen på nye funktioner er der stadig masser at være begejstret for. Næsten alle aspekter af Maya har haft en bølge af Autodesk-tryllestaven til det punkt, hvor der bare er for mange forbedringer at nævne. Der er dog nogle vigtige værktøjer, der gør dit 3D-liv lettere.

Nintendo spil og se donkey kong

Ekstruderings- og glideværktøjer

Modelleringsworkflow er blevet forbedret med introduktionen af ​​de interaktive Extrude- og Slide-værktøjer. Bare hold Shift nede og flyt dine valgte ansigter for at ekstrudere dem. Hold Shift og Control nede for at skubbe geometrien over modelens overflade. Det er en lille ting og noget, der har eksisteret i andre applikationer i et stykke tid, men det er rart at se, at det endelig bliver implementeret, fordi det vil spare meget tid.

Cirkuler og symmetrize værktøjer

Du kan også hurtigt oprette en cirkel i din geometri med det nye værktøj Circularize, som er pænt, men igen ikke noget nyt. Symmetrize er en dejlig ny tilføjelse, der gør din model symmetrisk. I praksis fungerer dette godt, men det ville have været rart, hvis det også opdaterede topologiændringer.

Dynamics Node giver hurtigt imponerende resultater

Dynamics Node giver hurtigt imponerende resultater

Rigging forbedringer

Rigging er et andet område, hvor der er foretaget forbedringer. Hvis du f.eks. Bygger på de Controller-indstillinger, der er tilføjet tidligere, hvilket tillod brugerdefineret valg, kan du nu indstille controllerens synlighed til kun at vises, når musemarkøren er tæt på den. Denne tilføjelse resulterer i en meget renere rig til animatorer.

Forbedret UV Editor

Den nye UV Editor har set en lang række forbedringer siden sidste års frigivelse

Den nye UV Editor har set en lang række forbedringer siden sidste års frigivelse

UV Editor har også draget fordel af en opgradering, hvilket gør UV-manipulation meget hurtigere og mere intuitiv. Du kan nyde tilføjelser for automatisk at generere sømme, udfolde og layout dine skaller, basere skaleskalaen på 3D-plads og fuld symmetri support. Føj til dette forbedringer af visningsporten som synlige UV-sømme, og du opretter og strukturerer modeller hurtigere end nogensinde før.

Yderligere tilføjelser

hvordan man tegner den mandlige figur

Andre forbedringer inkluderer tilføjelser af Dash Scripting, en Curve Wrap Deformer og fuld Arnold 5 support, for ikke at nævne MASH dynamics og Look Dev tilføjelser for at forbedre din rendering workflow. Listen fortsætter.

Maya 2018 ulemper

Hvad ville vi gerne have set? Node Editor kan bruge noget arbejde, da det stadig føles klodset sammenlignet med lignende Houdini og Blender . Det er en redaktør, som mange mennesker sandsynligvis finder sig i at bruge oftere og oftere, især når de bygger komplekse rigge, så alt, hvad der kan gøre oplevelsen glattere, er helt sikkert en forbedring.

En klage over Maya, der overflader år efter år, er, hvor svært det kan være at navigere i menuerne, så det ville have været rart at have set en hurtig menupunkt.

Maya 2018-bedømmelsesafgørelse

Som du kan se fra denne anmeldelse, er Maya 2018 lidt af en blandet taske, men alt i alt føles det som om det er et skridt i den rigtige retning. At have en mere stabil udgivelse med forbedringer af den samlede arbejdsgang er en god ting, selvom vi ikke er sikre på, at vi har brug for at vente på en fuld udgivelse for dem.

hvordan man får tekst til at lyse i Photoshop

Maya 2018 føles mere som en opdatering snarere end en fuld udgivelse, men hvis du ønsker at øge din produktivitet og strømline din arbejdsgang, er opgraderingen det værd. Men hvis du er tilfreds med det, Maya 2017 har at tilbyde, vil du måske ikke skynde dig og opgradere endnu.

Denne artikel opstod oprindeligt i 3D verden Opgave 227. Køb det her .

Relaterede artikler:

Dommen 8

ud af 10

Anmeldelse: Maya 2018

Hvis du ønsker at øge din produktivitet og strømline din arbejdsgang, er opgraderingen det værd. Men hvis du er tilfreds med det, Maya 2017 har at tilbyde, vil du måske ikke skynde dig og opgradere endnu.